mr. R.L.H. Boas (Rob)

Advocaat

“Voordat ik het advocatenberoep ging uitoefenen, gaf ik als Universitair Hoofd Medewerker achttien jaar lang les aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daar heb ik geleerd om complexe juridische problemen snel en goed te analyseren. Dat voorkomt onnodige juridische handelingen en dat merken klanten in hun portemonnee. Ik weet snel een reële inschatting te maken van de positie van mijn klant: moeten we schikken? Of is procederen een reële optie?”

Rob is als advocaat aangesloten bij:

  • De Vereniging voor Arbeidsrechtadvocaten (VvA)
  • Nederlandse Vereniging voor Vervoerrecht Advocaten (NVV)

“De tijd dat de advocaat een opdracht kreeg en die solistisch uitvoerde is voorbij. En gelukkig maar. De juridische kennis heb ík op zak, maar sparren met de klant is belangrijk. Ik werk al ruim 25 jaar voor een groot internationaal vervoersbedrijf. In de loop der jaren leer je veel van elkaar. Al mijn klanten uit die branche profiteren van die kennis.”

Specialisaties

  • Verbintenissenrecht / Contractenrecht
  • Arbeidsrecht
  • Juridische problemen van bedrijven

“Veel bedrijven van klein tot groot zijn al jaren klant. Kennis van de gewoontes in de branche is een belangrijk pre bij het oplossen van juridische geschillen. Snel en effectief een klant bijstaan, is waar ik voor sta. 

Rechtsgebiedenregister

Rob heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk: burgerlijk recht;
  • Arbeidsrecht. 

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied."

Anderen over de inzet van Rob:

“Rob staat al jaren voor ons klaar met advies en ondersteuning. Zijn objectieve en eerlijke aanpak wordt door ons gerespecteerd en gewaardeerd.”
 

Specialisaties van mr. R.L.H. Boas (Rob)