Kinderen en kinderalimentatie

Als er kinderen in het spel zijn, wordt een scheiding complexer. Het vraagt veel extra’s van beide partners. Partners blijf je niet door een echtscheiding, maar ouders wel. Er moeten goede afspraken worden gemaakt. Het is belangrijk voor zowel kinderen als ouders om dat soort zaken snel en professioneel te regelen.

Dan gaat het onder meer om zaken als de verdeling van de zorg en de opvoeding: hoe zit het met het nemen van beslissingen? En waar gaan de kinderen wonen? Het is wettelijk verplicht om daarvoor een ouderschapsplan op te stellen. Dat vormt de basis van jullie afspraken. Samen met onze echtscheidingsadvocaat maak je er heldere afspraken over. Zij hebben ook veel contact met kindercoaches en kinderpsychologen in de regio.

Ook ben je als ouders verplicht om financieel voor je kinderen te zorgen, óók als je uit elkaar gaat. Goede financiële afspraken maken is dus enorm belangrijk. Het bedrag dat de ene ouder aan de ander betaalt voor de kosten van de kinderen noemen we kinderalimentatie. Een bedrag op maat, afhankelijk van de inkomens van de ouders. Onze gezinsadvocaten en scheidingsmediators kunnen je voorzien van een juiste berekening én van een uitleg die jij begrijpt.

Waar heb je een vraag over?